Snabb 3.0.37 versionslogg

(01.03.2019)

Allmänt

Lägg till en meny för utskrift på kund, artikel och individ. Detta gör det möjligt att skriva ut etiketter och andra rapporter direkt från menyn, utan att gå igenom förhandsgranskningen på rapportfliken.

Filutforskare

Filutforskaren har fått en ansiktslyftning, med förbättrad förhandsvisning.

Bilder, videor, vissa textfiler, ljudfiler och e-postmeddelanden kan nu förhandsgranskas.

Rättade ett fel där dokument försvann från kunder, objekt och individer vid sammanslagning. Dokumenten var inte längre tillgängliga från Quick3. Dokumenten har inte tagits bort från servern och kommer att vara tillgängliga igen efter uppdateringen.

Individ

Stor förbättring av prestandan för individsökningen när man söker efter individer i lager.

Det är nu möjligt att slå samman individer.

Inköp

Läggs till beskrivningsfält på order- och varumottagningsrader.

Rättade ett fel där fakturakontroll med samlingsfaktura fick fel totalsumma.

Rättade ett fel där avrundning i order-, varukontroll- och fakturabilden var felaktig i vissa fall.

Fastställt ett fel där avaktiverade platser föreslogs vid varukontroll.

Ett fel som gjorde att platsen från konverteringen inte föreslogs som plats vid varumottagningen.

Kund

Gatuadress kan nu definieras på en leveransadress och kan användas när en försändelse skapas.

Lagt till möjligheten att lägga till priser direkt till kunden via fliken prisavtal.

Lager

Möjligt att ändra eller skapa nya platser från fliken lager på artikeln. Ändring resulterar i omlokalisering.

Möjlighet till forcerad lagerhantering (Kundinställningar > Lager). Innebär att alla nya artiklar kommer med lagerhantering och att endast Admin/Superadmin kan ändra lagerhantering på artiklar och orderrader.

Lindorff

Utökad funktionalitet för integrering av Lindorff. Möjlighet att ställa in ett automatiskt jobb för att hämta kvittofiler och filer för uppdatering av ärenden från Lindorff.

Varumärke/Modellregister

Har lagts till i File Explorer.

Nytt fält i fliken "Tillbehörskategori" för objekt. Dessa definieras i en separat bild som finns tillgänglig i huvudmenyn.

Uppgifter

Ett fel som gjorde att du inte kunde spara uppgifter innan du stängde och öppnade uppgiften igen om du fick en uppgift från en annan användare har rättats.

Lagt till fler kolumner och korrigerat kolumner som saknade information på fliken Underuppgifter.

Lagt till möjligheten att ta bort kopplingen mellan uppgift och order från försäljningsfliken på uppgifter.

PartShare

Partshare-integration från artikelkort. Separat flik på objekt som visar objektets status i PartShare. Kontakta supporten för att aktivera den här modulen. Kräver användare i PartShare.

Priser

Lagt till fyra nya beräkningsgrunder på beräkningar. "Listpris/köpspris inkl. rabatt", "Senaste inköpspris", "Senaste inköpspris inkl. rabatt" och "Senaste inköpspris inkl. rabatt och tillägg".

Redovisning

Ytterligare validering i bokföringen av paket. Om kund/leverantör är kopplad till raden måste det underliggande huvudbokskontot ha huvudbokskontroll.

Korrigerat ett fel där bokföring av fakturakontroll kunde skapa luckor i nummerserien för inkommande fakturor om bokföringen misslyckades.

Lägg till filtrering av period från och till på bilden av huvudbokskontot för kund och leverantör.

Möjlighet att bokföra poster baserat på projektsaldo på kontot har lagts till. Detta kan användas i samband med försäljning av kapitalvaror.

Möjlighet att öppna konto direkt från snabbbalansräkningen har lagts till.

Rättade ett fel där dimension inte kunde tas bort från bokföring i huvudbokssökning och fakturaspecifikation.

Remittering

Möjlighet har lagts till att markera poster som överlämnade från remitteringsskärmen.

Möjlighet att dela upp remittansposter för att dela upp betalningen på flera datum har lagts till.

Fler kolumner har lagts till på remitteringsskärmen för att ge en bättre överblick över huvudboksposterna.

Kolumnerna för remitteringar blir nu gula om det totala saldot för leverantören är positivt.

Rättade ett fel där fel betalningsdatum sattes på avräkningsreturkvittot för formatet Nets Direct Remittance.

Försäljning

Det är nu möjligt att visa och ändra beställningstexter i plocklista och faktura.

Korrigerat ett fel där valideringen av erforderlig person på blocket gjordes före fakturering. Valideringen görs nu i faktureringsrutinen.

Ändrade fliken Leverans så att den visar antalet försändelser.

Ändrade leveransknappen så att den visar e-postdialogen vid leverans via e-post.

Genom att högerklicka på ett block i en order eller offert med en enskild bilaga (antingen direkt på blocket eller via ett objekt som finns i blocket eller blocken ovanför) visas ett nytt alternativ, "Lägg till tillbehör".

Detta gör det möjligt att enkelt lägga till objekt som definierats som tillbehör till den givna modellen, via varumärkes-/modellregistret. Det finns också möjlighet att filtrera efter tillbehörskategori.

En dialog har lagts till som dyker upp när man ändrar gäldenären på blocknivå och frågar om priserna ska uppdateras. Inställningar för denna dialog finns i klientinställningar.

Du kan nu lägga till ett nytt block till en order även om ordern är helt plockad.

Försändelser

Det är nu möjligt att definiera paketmallar som kan väljas när man skapar försändelser i försäljningsbilder.

Samtycke

Det är nu möjligt att automatiskt generera personliga länkar till kundens "Min sida" i webbutiken i kampanjtexter.

Fältet "Quick3 Webshop adr" måste fyllas i i Kundinställningar -> Övrigt med webbadressen till den Quick3-butik som kunden ska skickas till.

Tagg med namnet "Webshop consent link" läggs in i den aktuella kampanjen.

Som standard är den personliga länken giltig i en vecka.

Erbjudande

Lagt till SMS-mall för erbjudanden och möjlighet att skicka SMS direkt från erbjudanden.

Hantering av åtkomst

Nya åtkomster:

Kundbilden har fått en egen inställning. Dessutom har den fått följande inställningar för fliken

Filarkiv

Kundfordringar

Leverantören har också fått följande flikinställningar:

Filarkiv

Reservkonto

OBS! För närvarande är det endast möjligt att ställa in Ingen/full tillgång. På lång sikt kommer vi även att införa läsbehörighet där det är meningsfullt.

Post

Ny flik med inköpshistorik på artikelkortet.

Möjlighet att lägga till till inköpsbehov från artikel (meny) och artikelns sökning (högerklickmeny) har lagts till.

Fixade ett fel där artikellänkar som fanns på offerter eller beställningar inte kunde tas bort.

Justering av artiklar

Lagt till möjligheten att välja flera varugrupper.

Lagt till möjlighet att välja undergrupper när en eller flera artikelgrupper är valda.

Om leverantör väljs visas endast artikelgrupper som är relevanta för den valda leverantören.

Antal artiklar

Sökningen visar nu kommentaren för räkning om denna anges.