Ordrebekreftelse for webshop

Endret Wed, 24 May 2023 ved 03:11 PM

For at kunder som handler i webshop skal motta ordrebekreftelse, må det aktiveres at systemet skal sende ordrebekreftelse og det må settes opp e-postmal for ordrebekreftelse.

Sjekk aller først at dere har aktivert sending av ordrebekreftelse. Dette sjekker dere i klientinnstillinger, under fanen diverse.

For å sette opp en ordrebekreftelses-mal går du til hovedmenyen øverst i venstre hjørne og velger maler. Deretter går du til fanen "Epost Maler" og oppretter en ny mal ved å klikke på + øverst i høyre hjørne.

Du får nå muligheten til å redigere innholdet i malen. Ved å umiddelbart velge "Type: Webshop ordrebekreftelse" (se felt merket i gult under) vil standard-valgene endres og tilpasses en webshop ordrebekreftelse. Her kan du legge til standardiserte felt som automatisk henter og fyller ut informasjonen til den spesifikke ordren/kunden.

Ved å benytte seg av disse standardiserte feltene på høyre side minimerer man risikoen for feil, og man slipper å gå tilbake og endre malen dersom for eksempel noe av firmainformasjonen endres.

Her er det også mulig å legge til bedriftens logo ved å laste den opp via filutforsker.

(Klikk på bildet for å se større tekst)

Husk å lagre endringene ved å klikke "Lagre" øverst i høyre hjørne når du er ferdig med å endre malen.

TIPS! Vi anbefaler også å sette opp en e-post i blindkopi, slik at dere enklere kan fange opp webshop ordre. Om dere har en bestemt person som skal håndtere ordre fra webshop, eller dere har en dedikert e-postadresse for webshop kan denne legges inn som blindkopi. Da vil det komme en e-post hver gang en kunde handler i webshoppen.