Lageroversikt - Avansert

Endret Fri, 06 Nov 2020 ved 02:31 PM

Strukturen for lager lokasjoner er avgjørende for å ha et velfungerende varelager.  Det gjør det enklere å finne varer på lageret samtidig som det forenkler jobben med varetellingen betraktelig.  Hvis dette ikke er optimalt kan det være nødvendig med en omstrukturering av lokasjonene.  Under Lageroversikt - Avansert er det ulike funksjoner som kan tas i bruk for å gjøre denne oppryddingen enklere.  Fe ulike funksjonene beskrives nedenfor.
For tips til hvordan lokasjonene bør bygges opp for å gi den beste oversikten se artikkel Lageroversikt - Struktur for lokasjoner.

For tips til hvordan man kan gå frem se artikkel Lageroversikt - Plan for opprydding

Navigering med tastatur

• Piltast opp/ned for å navigere oppover og nedover.
  • Pilstast høyre/venstre for å utvide/lukke node i hierarkiet.
  • Alt + Z for å åpne meny (som også fungerer som en høyreklikk-meny). Understreket bokstav i hvert meny-element angir hurtigtast.
    • L for Legg til underlokasjon
    • S for Slett
    • M for Slå sammen valgte med denne
    • G for Generer serie med underlokasjoner
  • F2 for å redigere raden du står på. Bruk så tab for å bevege deg mellom redigerbare felter.
  • Hold shift-tasten inne for å merke flere rader.
  • Bruk mellomrom/space-tasten for å velge en eller flere rader som er merket (blir huket av).

Operasjoner

Fra meny:

• Utvid alle: viser alle lokasjoner
  • Lukk alle: viser kun rot-lokasjoner
  • Rediger valgte: Åpner dialog for redigering. Her er det tre typer redigering som er mulig;
  1. Erstatt (erstatter angitt tekst med en annen angitt tekst).
  2. Fast lengde (fyller med angitt tegn for å oppnå fast lengde).
  3. Endre til store/små bokstaver.
  • Bygg hierarki av valgte: Åpner dialog hvor mønster må legges inn (info om oppsett av mønster er tilgjengelig i dialogen via tooltip). For kontroll av mønster fins en forhåndsvisning som viser resultat av 5 rader.

Fra høyreklikk-meny (eller Alt + Z):

• Legg til underlokasjon: Oppretter ny lokasjon som underlokasjon til den du står på.
  • Slett: Sletter lokasjonen du står på, evt. alle lokasjoner du har valgt (avhuket).
  • Slå sammen valgte med denne: Valgte (avhuket) lokasjoner slås sammen med den du står på.
  • Generer serie med underlokasjoner: Genererer ny serie med underlokasjoner til den du står på, fra angitt start og slutt i vinduet som dukker opp. Foreslår start dersom det allerede fins underlokasjoner til lokasjonen du står på.