Fremgangsmåter for salg

Endret Wed, 11 Sep 2019 ved 11:07 AM

Her er en oversikt over de forskjellige fremgangsmåtene for registrering av salg i Quick3.

Registrere en faktura.  Ordre -> Faktura

• Opprett ordre på kunden.  Kan lagres og hentes opp igjen senere for redigering.
  • Velg ‘Fakturer’ ordren.  Salget sluttføres som en faktura, og det er ikke mulig å gjøre endringer.  Lageret belastes ved fakturering.
  • Faktura skrives ut på papir eller sendes til kunden pr mail.

Fakturering med bruk av plukkliste.  Ordre -> Plukkliste -> Faktura

• Opprett ordre på kunden.  Kan lagres og hentes opp igjen senere for redigering.
  • Fra ordren plukker man de varene som blir levert.  Aktuelt hvis man ønsker å belaste lageret når varene leveres ut, og velger å fakturere på et senere tidspkt.
    Plukkede varer trekkes fra på disponibel beholdning og tas hensyn til for tellelister.
  • Velg ‘Fakturer’ fra plukklisten.  Salget sluttføres som en faktura, og det er ikke mulig å gjøre endringer.

Bekreft et tilbud som ordre.  Tilbud -> Ordre

• Opprett tilbud til kunde
  • Bekreft tilbud og få en ordre som er åpen for redigering.

Oppretting av sending for en ordre

• Hvis man har EDIPost modulen i Q3 kan man opprette sendinger fra ordren eller plukklisten.
    Porto beregnes og legges til ved fakturering.  Sporintsreferanser lagres på ordre/plukkliste/faktura.

Fremgangsmåte for kontantsalg.  Kasse ordre -> Kontantnota

• Salget registreres fra et eget kasse ordre bilde.  En fullt betalt ordre bekreftes som et kontantsalg.
  • En tidligere registrert ordre kan åpnes som kasse ordre og bekreftes som kontantsalg.

Kontantbetaling på ordre / faktura

• Det kan registreres forskuddsbetaling på ordre.
  • Det kan registreres kontantbetaling på faktura.