Import av varer til ordre/tilbud/bestilling

Endret Thu, 8 Aug ved 9:32 AM

Rutinen Legg til varer fra ordre gjør det effektivt å opprette en ordre for kunder.

Hvis kunden sender inn sin bestillingen som en kommaseparert tekst med minimum Varenr,antall kan man enkelt kopiere denne teksten og lime direkte inn for innlesing.
Det er mulig å legge til mer info som Varenummer, antall, beskrivelse(valgfritt),pris(valgfritt), kostpris(valgfritt)

Det er viktig at rett format benyttes, og at det ikke er noe tilleggstekst eller andre symboler med i teksten.

På denne måten sparer man mye tid ved innlegging av varer for store tilbud, ordre og bestillinger.

• Opprett ordren, legg inn kunden som vanlig.
  • Fra blokkmenyen aktiver valget for Legg til varer (1).
  • Kopier teksten fra tilsendt bestilling, evt legg inn manuelt her (2)
  • Klikk OK
  • Varene legges automatisk til på ordren med varenr og antall.
  • Ordren håndteres videre som vanlig.
    Ordre til Faktura

Import fra Excel

• Påse at du har samme kolonner i Excel som det import formatet krever.
  • Marker cellene som skal kopieres fra Excel, H-klikk og velg kopier.
  • Fra blokk, klikk på menyvalget Legg til varer, lim inn det som er kopiert fra Excel.
    Formatet vises med mellomrom i stedet for komma, men det blir riktig.
  • Bekreft med ok, og varene legges til med varenr og antall.
  • Rutinen støtter ikke import av PDF fil.