Re-autentisering av Microsoft Office 365-konto

Endret Fri, 23 Feb 2024 ved 12:05 PM

Hvis det helt uventet skulle oppstå problemer med utsending av mail fra Quick3 så kan det skyldes endringer hos Microsoft i forbindelse med autentisering.

Dette vil løse seg ved å kjøre Re-Autentisering fra menyen slik som beskrevet nedenfor, og det må kjøre pr innloggede bruker.

For å kunne sende e-post eller hente ut kalender-avtaler knyttet til din Office 365-konto må vi hente ut og lagre hemmelige nøkler som så blir oppfrisket med jevne mellomrom. Disse nøklene kan blokkeres ved endring av passord, eller aktivering av 2-faktor-autentisering. I slike tilfeller må du manuelt re-autentisere kontoen din, slik at vi på nytt kan få tilgang til Office 365.

Hva er re-autentisering?

Re-autentisering er bare en oppfrisking av "godkjenningen" du gav oss før du for eksempel endret passord. For å re-autentisere kontoen din knyttet til Epost-sending kan du gå til fanen Epostkontoer på din Ressurs om det er en personlig Epost-konto, eller fanen Epostkontoer i Klientinnstillinger om dette er en delt konto som kan brukes av alle.

Velg raden med kontoen du vil re-autentisere, og velg Autentiser på nytt med valgt rad. Deretter vil vi be deg bekrefte  Office 365 brukernavnet ditt, og sende deg til Microsofts sider for å bekrefte brukernavn og passord. Om alt går som det skal vil du få beskjed om at operasjonen var vellykket, og at du kan lukke vinduet og gå tilbake til Quick3. Kontoen er nå klar til bruk igjen.