Innsikt

Endret Thu, 25 Apr 2024 ved 04:00 PM

Innsikt er tilgjengelig fra alle hovedregistere.  Dette er en rapportringsform med uante muligheter og noe du kommer til å få stor nytte av.  Dette er smart tabs som er kodet til å hente ut relevante data direkte fra databasen, med mulighet for å legge inn filter og grupperinger på alle felter.  Den har summeringer på alle nivåer og mulighet for eksport til Excel.

Så hvis du ikke finner standardrapporter for det du er ute etter, så vil mest sannsynlig Innsikt være løsningen.

Søk på Innsikt fra Quick3-menyen så får du opp alle som er tilgjengelig.

I tillegg er det lagt til smart tabs inne på en kunde, vare, leverandør, ressurs m.fl som har de samme uttrekkene, men da avgrenset til den aktuelle posten du står inne på.

Viser her eksempel for Innsikt under Salg. (1)

Den har flere aktuelle faner, så se hva du kan dra nytte av.
Jobber nå videre med Salgshistorikk (2)

• Hensink:  Ønsker å se salg fordelt på kontogruppe, med undergruppering på varegruppe.
    Tanken er å få en salgshistorikk som kan avstemmes opp mot salgskonto i regnskapet.

• Legg inn Historikk fra dato (3) for det uttrekket du ønsker, og klikk oppfrisk knappen.
  • Alle varelinjer som er fakturert ut fom angitt dato til i dag kommer da med i utvalget, og alle relevante felter fra databasen er tilgjengelig.  Legg så inn gruppering, summering og filtrering.
  • Bruk valgene Kolonner (4) og Filtre (5) for å tilpasse rapporten.
  • Det fine med disse innsikt tabellene er at man ikke får ødelagt noe med å prøve seg frem.  I verste fall er det bare å klikke på knappen for tilbakestill for å starte på nytt igjen.  Lukke bildet tilbakestiller også verdiene.

Kolonner

• Angi hvilke kolonner du ønsker skal være synlig i bildet.  Du kan skjule de som ikke er relevante ved å fjerne avkryssingen.
  • Du kan endre rekkefølge på feltene ved å trekke de til rett posisjon.  Feks hvis du ønsker antall, salgspris og kostpris blandt de fremste feltene.
  • Felter du vil gruppere på trekker du ned til området for gruppering.  Ta tak i den 'prikkete firkanten' og slipp den nede under gruppering.  Hvis du velger flere grupperinger blir det undergrupperinger i den rekkefølgen de legges.
  • Grupperingene skjer umiddelbart, og vises med summering.
  • Har du flere grupperinger så ekspanderer du med pilen for å se undergruppene.
  • Tredje nivå her viser varenr, da med alle detaljer fra tilhørende faktura. Der har du lenke for å åpne alle relevante poster slik at det er enkelt å gå i dybden for å finne detaljer du er på utkikk etter.

• Fortsett HER!!!

Filtre

• Med filtre kan du legge begrensninger for hvilke poster du ønsker skal være med i grupperingene.
    Kan være at du kun er på utkikk etter noen bestemte varegrupper, kundegrupper , kontonr, historikk innenfor en gitt tidsperiode osv.
  • Filtrering på dato, klikk Godta for å bekrefte. Når en filtrering er lagret for et felt merkes det med et flagg for å indikere at det er satt filter.  For å fjerne filter må du inn på samme feltet igjen og velge Tilbakestill.
    Vær obs på at hvis du glemmer å fjerne et filter vil det føre til at det er poster du ikke finner tilbake til. Så se om det er noen felter som vise med flagg.
  • Filtrering på Kontogruppe, klikk Godta.
    For å oppheve et filter må du klikke tilbake til (Velg alle) for å få med alle poster.
  • Med disse to filtreringene er uttrekket redusert til dette:

Innsikt fra enkeltposter

De samme innsikt tabellene er tilgjengelig for enkelt poster som f.eks kund, vare, ressurs og leverandør og viser da alle aktuelle posten som er registrert mot denne posten.

Lagre oppsett

Det er også mulighet for å lagre oppsett som maler slik at du enkelt kan hente de tilbake senere for å kjøre samme rapportering.  Klikk på diskett symbolet og legg inn ønsket navn.  Kryss også av for 'Synlig for alle brukere'.  Da vil dette gjelde alle brukere for din klient.

Neste gang finner du malen i droppdown menyen.

Oppsett kan også kopieres hvis du ønsker et utg.pkt for redigering og ytterligere tilpasning.  Velg da kopier knappen.

Eksport til Excel

Det er ingen utskriftsmulighet fra disse tabellene, men det er enkelt å eksportere til Excel.  H-klikk i griddet og velg Eksporter fra menyen.

Det er nivåene som er lagt inn med gruppering som kommer over.

Hvis du også ønsker å se alle fakturalinjene må dette først vises i tabellen ved å ekspandere grupperingen.

Da blir det f.eks slik: