Varianter på vare

Endret Tue, 12 Dec 2023 ved 01:37 PM

I nettbutikken har man gjerne varer man har flere varianter av. Dette kan for eksempel være varer som finnes i forskjellige størrelser. I Quick3 kan man samle disse variantene på èn vare, uten å legge ut varer for hver enkelt variant. Det er viktig å presisere at hver variant er en vare som må eksistere, som har et eget varenummer.

Steg 1

Varianttyper

Før du legger til varianter på en vare, må du spesifisere varianttyper og variantverdier. Dette gjør du ved å gå til hovedmenyen og finne "varianttyper" som ligger under kategorien webshop. Her legger du til de aktuelle variantypene som passer varene du skal selge. I eksemplet under har vi laget varianttypene lengde, størrelser som gjelder for bekledning, og sko. Disse brukes etter relevans for varene.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Variantverdier

I eksemplet under ser du hvor du legger til variantverdier til varianttype. Verdiene som opprettes her benyttes for å koble en vare mot en verdi senere.

Her kan du også velge hvordan variantene skal fremvises i nettbutikk på varekortet under "velger". Her kan du velge mellom å ha nedtrekksmeny med tekst, eller knapper med tekst.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Varenummer mønster forklaring:

For varianttypen:

Angi tekst som sier hvor i varenummeret varianten leses.

Bruk '?' for a angi èn wildcard karakter.

Bruk '#' for å beskrive der varianten er angitt i varenummeret

Bruk '%' dersom det er flere enn en wildcard karakter etter hverandre

Eksempel: 3?-61009%#

For alternativer:

Her settes mal for hvilke karakterer i varenummeret som korresponderer til

koden for denne varianten. '?' brukes som wildcard.

Eks: ????101???"

Når mønsteret er satt opp går du til varen du vil skal være malvare og legger til varianter automatisk. Variant-varene legger seg da automatisk inn med riktig verdi, dersom mønsteret er riktig satt opp.

Steg 2

Velge metode for oppsett

Når du skal opprette varer med varianter, har du flere måter å fremstille disse på:

• Opprette en egen "hovedvare/malvare" som ikke er en variant i seg selv.
  • Velge èn av variantvarene som "hovedvare", og legge til alle variantene på denne varen.

Opprette egen malvare

En måte du kan fremstille varer med varianter på, er å opprette en egen "hovedvare/malvare" som du kobler variant-varene på. Denne malvaren har ikke lagerstyring eller varebeholdning. Man kan bestemme om man vil sette en pris på malvaren, eller om den skal arve utpris fra en av variantene.

I eksemplet under har vi opprettet en slik vare. Under fanen for varianter på varekortet har vi lagt til "størrelse" under varianttype, og lagt til variantvarene under varianter. Man må spesifisere på hver enkelt variant hvilken størrelse den er, selv om varen har størrelsen i navnet. Øvrige innstillinger her er om variantene skal arve pris fra malen (om denne har pris) eller om de styres av egen pris, om varen skal være web-aktiv/aktiv.

Inne på malvaren ser man også lagerstatus for variantvarene, slik at det er enkelt å holde oversikt over lagerbeholdningen.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Legge til varianter på en av variantvarene

En annen måte å fremstille varianter på er å velge en variantvare som du legger alle variantvarene på. Denne varen skal ha lagerbeholdning og lagerstyring, på lik linje med de andre variantvarene. Når du legger til variantene på denne varen, må du også legge til den samme varen du er inne på, da dette er en variant i seg selv. Denne skal imidlertid ikke arve pris, da prisen på denne er satt fra før. Om de andre variantvarene har egen pris, skal de heller ikke arve pris.

I eksemplet under ser du hvordan vi har satt opp variantene på en vare som er variant i seg selv.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Når du velger en variantvare å legge varianter til, er det lurt å legge til et variantnøytralt navn på varen. Dette er for å gjøre navnet på varen nøytralt i vareoversikten i nettbutikken. En variantvare har gjerne et varenavn som inkluderer varianttype (i eksemplet her: M for gitt størrelse). Ved å gå inn i web beskrivelsen på varekortet og legge til varenøytralt navn, kan du gi den et navn som ikke sier noe om varianten. I dette eksemplet har vi lagt til et navn som ikke viser "M". Dette er kun nødvendig å gjøre på variantvaren som er malvare.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Steg 3

Legge til varianttype og variantverdier på malvare

I eksemplet under ser du hvor du legger til variantvarene på varekortet og hvordan man definerer type og verdier. Du må legge til hva slags type variantene er først, før selve variantvarene kobles mot variantverdi.

På punkt 1 velger man hvilken varianttype man vil benytte.
På punkt 2 legger man til alle varene som skal være varianter av malvaren.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Når varene er hentet opp vil du se at det er kommet et felt som har samme navn som varianttypen. Ved å klikke på feltet på varelinjen får man opp alle variantverdiene, og man knytter riktig verdi mot riktig vare.