Laitteiden myynti - Mallin tuotenumero

Muokattu Thu, 05 Oct 2023 klo 02:52 PM

Yleensä laitteet kannattaa laskuttaa toimittajan tuotenumerolla. Tämä koskee laitteita, joita voi olla useampia saman mallisia varastossa, esim. autot, skootterit, peräkärryt tai ruohonleikkurit.

Jokaiselle mallille on luotava tuotenumero merkki- ja mallirekisteriin "Päätuote"-välilehdelle. Nämä on mahdollista ladata myös hintahotellin kautta, jos se on käytössä.

On tärkeää, että nämä tuotteet lisätään oikeaan tuoteryhmään, esim. uudet ajoneuvot, jotta niitä käsitellään kirjanpidollisesti oikein.

Alla esimerkki:

Tässä tapauksessa siis kun myydään uusi Audi E-tron 55, on käytettävä tuotekoodia E-Tron55-2023. Tätä ei voi myydä yleisellä koodilla "Uusi". Tällä samalla koodilla voit siis myös luoda ostotilauksen ja kun auto otetaan vastaan, ymmärtää järjestelmä kyseessä olevan laite, eikä vain mikä tahansa varaosa. Vastaanotetut laitteet tulevat näkyville merkki- ja mallirekisterin "Laitteet"-välilehdelle. Voit avata laitteen tiedot ja täydentää niitä.

Esim. tässä saman mallisia peräkärryjä on vastaanotettu 5 kpl.