Verkkokaupan valikot

Muokattu Wed, 24 Apr 2024 klo 07:43 AM

Verkkokaupan valikot voi rakentaa seuraavien toimintojen avulla:

• Nimikeryhmän hierarkia
  • Artikkeliryhmät
  • Yksittäinen artikkeli

Kuinka valikko rakennetaan nimikeryhmän hierarkian avulla:

Quick3 päävalikosta tuotteet alta löytyy toiminto nimeltään "Nimikeryhmän hierarkia".

Tässä toiminnossa voidaan rakentaa rakentaa verkkokaupan valikkoja vetämällä ryhmiä haluttuun paikkaan. Vihreä rasti viittaa siihen, että kyseinen ryhmä on aktivoitu ja näkyy verkkokaupassa. Jotta aktivoitu ryhmä näkyy verkossa, tulee sille olla aktivoituna vähintään yksi tuote tai alaryhmä.

Kuvassa näkyy, kun kuinka "Voimansiirto"-pääryhmä on jaoteltu eri alaryhmäksi verkkokauppaan:

Sama näkymä on myös "Tuoteryhmä"-toiminnon takana kyseisen ryhmän näkymässä:

Kun valikot on luotu Quick3:ssa, näkymä näyttää verkkokaupassa tältä:

Jos esimerkiksi "Ketjut ja liittimet" ei haluta alaryhmäksi, voidaan siitä tehdä oma pääryhmä, jolloin siitä tulee myös oma päävalikkonsa "Voimansiirto" kanssa:

Verkkokaupassa se näyttää tältä:

Tuoteryhmien lisäksi valikkoon voidaan lisätä myös Artikkeleita ja Artikkeliryhmiä.

Päävalikon verkkokauppakategorian alta löytyy "Artikkelien haku" ja "Artikkeliryhmät". Näitä ryhmiä ei voi erikseen aktivoida verkkoon, sille ne ovat kiinteästi aktiivisia niitä perustettaessa. Tämä johtuu siitä, että Artikkeliryhmien ja Artikkeleiden käyttöä ei käytetä muuhun kuin verkkokauppa-tarkoitukseen.

Valikon rakentaminen Artikkeliryhmän avulla:

Artikkeliryhmä on kokoelma Artikkeleista, jotka voi sijoittaa eri paikkoihin verkkosivuilla. Esimerkiksi yksi Artikkeliryhmä voidaan asettaa halutessaan sekä yläreunan päävalikkoon, että alatunnisteeseen.

Alla olevassa kuvaesimerkissä on luotu Artikkeliryhmä "Asiakaspalvelu" joka sisältää 3 siihen liittyvää artikkelia.

KUVA TÄHÄN!!!

Ja tältä sama Artikkeliryhmä näyttää alapalkissa:

Artikkeliryhmän asetuksista voidaan määritellä, mihin kyseinen Artikkeliryhmä halutaan sijoittaa verkkokaupassa:

Yksittäisen artikkelin lisääminen valikkoon:

Yksittäinen artikkeli voidaan lisätä valikkoon määrittelemällä kyseisen artikkelin asetuksissa, mihin valikkoon se halutaan sijoittaa. Jos valitset esimerkiksi "menu_end", artikkeli sijoitetaan päävalikon vasempaan reunaan valitun prioriteettijärjestyksen mukaan.

Verkkokaupassa se näyttää tältä: