Kundmall

Ändrad den Fri, 29 Sep 2023 vid 09:32 AM

När en ny kund skapas kopieras grundläggande uppgifter från en kundmall.  Se därför till att mallkunden har de viktigaste fälten för inställningar för ifyllda.

På så sätt fylls nödvändiga inställningar automatiskt i och endast kundspecifika fält behöver fyllas i.

Inställningar som måste vara på plats är följande:

• Huvudbokskonto (konto 1500 - i fallet med gml-kontoplanen konto 1210).
  • Regel för bokföring
  • Valuta
  • Betalningsvillkor
  • Destination för utskrift

Observera!

Inställningarna kan variera från kund till kund, men genom att ha en mallkund har du en utgångspunkt och nödvändiga ändringar kan göras vid behov.

En mallkund skapas på samma sätt som en vanlig kund, med undantag för hur den sparas. Du ska inte klicka på ikonen Spara utan använda alternativet Spara som mall.