Freshdesk

Endret Mon, 07 Aug 2023 ved 09:01 PM

Freshdesk er en skybasert løsning for kundesupport på tvers av en rekke kanaler. Integrasjonen tar sikte på å koble sammen Quick3 sitt oppgavesystem, med Freshdesk sitt ticket system. Ta kontakt for å aktivere modulen i din Quick3-pakke.

Oppsett på klient

Gå til Klientinnstillinger, trykk på "Diverse"-fanen. Kopier din Freshdesk addresse inn i "Freshdesk URL". Din Freshdesk addresse er typisk "https://dittfirmanavn.freshdesk.com".

Oppsett på Ressurs

For at Quick3 skal kunne kommunisere med Freshdesk må alle brukere hente sin API-nøkkel fra Freshdesk, og inn i Quick3. Les mer om hvordan du finner din "Freshdesk API Key" her.

Når du har funnet din API-key i Freshdesk, kopierer du denne inn i din Quick3-ressurs.

Oppgave/Tickets

For å knytte en eksisterende Quick3-oppgave til en eksisterende Freshdesk-ticket kan du skrive inn nummeret på ticketen inn i "Freshdesk ID" i Quick3-oppgaven. Etter det kan du gå direkte til Freshdesk via knappen øverst på oppgaven.

For å opprette en Freshdesk ticket fra en eksisterende Quick3-oppgave kan du trykke på Freshdesk-knappen øverst på Oppgaven.

For å se alle notiser og samtaler fra en ticket inne på en Quick3-oppgave, kan du trykke på "Freshdesk"-fanen inne på en koblet oppgave.

Kommende funksjonalitet:

• Opprette Quick3-oppgave fra en Freshdesk-ticket
  • Automatisk synkronisering mellom Quick3 og

Håndtering av supportsaker

Vi bruker Freshdesk som verktøy for håndtering av supportsaker fra kunder.

Kunder sender inn saker pr mail til support@quick.no, og det opprettes automatisk en ticket i Freshdesk tilknyttet kunden.

Samtidig opprettes det automatisk en tilsvarende oppgave i Quick3.  Oppgavenr i Q3 ligger inne på saken i Freshdesk, slik at det er enkelt å søke opp i Q3.  Det er ingen mulighet for å gå direkte fra saken i FD til oppgaven i Q3, så denne må søkes opp.

Når du står på en sak i Q3 har vi et eget ikon for å gå direkte til saken i FD.

All mail kommunikasjon med kunden skal i hovedsak foregå i FD, på gjeldende sak.  Hvis kunden blander inn nye problemstillinger må vi be dem sende inn en ny mail på det, slik at det ikke blandes for mye inn i samme sak.

Internkummunikasjon kan også gjøres på ticket, slik at det blir enkelt å følge opp de ulike sakene.  Tagger med @'navn'.

Du mottar varsel når noen svarer deg på et internt spørsmål.

Hvordan bruke status

- Åpen = Mottatt sak fra kunde, som ikke er påbegynt av noen.

- I arbeid = Sett status til 'I arbeid' når du starter på en sak.  Legg samtidig inn deg selv som Agent.

- Venter = Brukes hvis du venter på tilbakemelding fra en kunde.  (Må sjekke opp om disse lukkes automatisk etter x antall dager)

- Venter på internt = Hvis du venter på svar internt før du kan fortsette på / løse saken.

- Venter på 2.linje = HVis du venter på svar fra 2.linje. (Enkelt å filtrere på hvis vi skal ha gjennomganger for å sjekke kø)

- Venter på utvikling = Hvis saken venter på tilpasninger fra utvikling.

- Venter på salg = Hvis saken venter på tilbakemelding fra salg om installasjonsoppdrag/kurs

- Løst = Hvis saken er løst.  Sjekkes opp mot feltet 'Skal faktureres', så her må det også gjøres et valg for å få oppdatert.

- Lukket =  Samme som 'Løst', eller noen forskjell(?)