Dagbok - Meny fra Bunt

Endret Fri, 02 Jun 2023 ved 03:04 PM

Fra bunten har du tilgang til en del funksjoner under menyknappen oppe i høyre hjørne.

Oppfrisk

Hvis du opplever forsinkelser i oppdatering av skjermbildet kan du klikke  på oppfrisk for å laste skjermbildet på nytt.

Lagre

Lagrer bunten.
Som nevnt i forbindelse med postering av bilag så lagres posteringer fortløpende.

Linjeoperasjoner

Denne menyen inneholder en del funksjoner som kan gjøres spesifikt for de bilagene som er markert, og de vil kunne effektivisere registreringsarbeidet i mange tilfeller.  Anbefaler å gjøre seg kjent med disse og ta dem i bruk.

Legg til

Legger til ny posteringslinje under markert linje.

Slett

Sletter linjen som er markert.

Kopier

Rutinen kan brukes for å kopiere posteringer/bilag for så å lime dem inn i samme bunt eller en annen bunt.  Du kan velge å kopiere fra en allerede Bokført bunt og lime inn i  en ny bunt som du holder på med.  Dette kan være nyttig hvis du skal gjenta et sett med postering som er ført tidligere som f.eks faste mnd posteringer.
Når du velger ‘Kopier’ lagres bilagene i minnet.  Gå så til ønsket bunt og velg ‘Lim inn’.  Posteringene kan så redigeres og tilpasses i den nye bunten.

Kopi funksjonen kan også brukes for å spare seg for arbeid ved føring av korreksjonsbilag.  Kopier bilaget som skal tilbakeføres.  Lim inn i en ny bunt.  Velg så ‘Inverter debet/kredit’ for å snu konteringen.  Endre deretter til ønsket bilagnr.

Lim inn

Brukes for å lime inn posteringer som på forhånd er kopiert fra en bunt.

Invertèr debet/kredit

Rutine for å bytte om på debet og kreditkonto for markerte bilag.  Kan være nyttig hvis man har postert feil debet og kredit.  Er kun tilgjengelig for ikke bokførte bunter.
Kan også brukes for et kopiert bilag dersom man skal føre korreksjonsbilag.

Sett verdier (bulk)

Funksjonen kan brukes for å endre bilagdato eller periode på flere linjer i bunten.  Hvis man har kopiert et bilag med mange posteringer fra en tidligere periode kan denne rutinen effektivt brukes for å sette ønsket dato og periode på bilaget i den nye bunten.

Vis posteringer

Funksjonen er kun tilgjengelig for en bokført bunt.

Marker det/de bilagene du ønsker å se nærmere på og klikk på menyen.
Bilaget trekkes ut og vises i et eget buntbilde.

Når en fakturajournal bokføres blir beløpene fra flere fakturaer slått sammen til et samlet beløp mot hver konto.  Får å se mer spesifikt hvilke fakturanr som inngår i et totalbeløp kan man klikke på pil-symbolet i beløpsfeltet som er markert ovenfor.
Fakturaspesifikasjonen viser da beløpene fra hver enkelt faktura som utgjør totalbeløpet i bunten.  På denne måten kan man søke tilbake til hvilkene fakturaer som er postert mot en bestemt konto hvis det er noe man ønsker å spore opp.

Validèr

For å sjekke om bilag er postert med gyldige verdier kan du kjøre en validèrings sjekk.  Dette er samme kontrollen som kjøres automatisk når en bunt blir bokføret.

Ved å kjøre denne på forhånd kan du sjekket om bilagene er korrekt postert.  Kan være nyttig hvis det er posteringer man er usikker på, og hvis man ikke ønsker å godkjenne bunten på dette tidspkt.

Hvis det er feil får du melding om det på skjermen.  ‘Validering fullført med feil’.  Under fanen ‘Meldinger’ ser du hvilket bilag som har feil slik at du kan gjøre nødvendige endringer.

Bokfør

En bunt må bokføres for at den skal bli en del av regnskapet og bli med på rapporter.  Klikk her for mer info.

Skriv ut buntjournal

Valg for utskrift av buntjournal.  Journalen merkes med status for å indikere om bilagene er bokført eller ikke.  Eks.  ‘Ny/kladd’ eller ‘Bokført’.