Sekvenser

Endret Thu, 05 Sep 2019 ved 08:34 AM

Under  fanen ‘sekvenser’ defineres nummerserier for de ulike kategorier.

Det ligger standard nummerserier definert, men er det ønske om å benytte en annen serie, står du helt fritt til å endre dette.

Ved endring av nummerserie eller opprettelse av ny, klikk på forstørrelsesglasset i kolonnen for Nummerserie – du får da opp ett nytt vindu;

Dette bildet viser en oversikt over de forskjellige nummerseriene.

For å endre nummer, sett fokus i feltet Fra og skriv inn ønsket start  (eks. 50000 på Salg – Faktura), for å angi hvor langt du ønsker denne serien skal gå,
sett fokus i feltet Til og skriv inn ønsket stopp (eks. 99999).
I feltet ‘Siste’ vil det alltid stå det siste nummeret i serien som er benyttet for den gitte kategori.

Er det behov for å opprette flere serier, klikk da på pluss-ikonet. Det blir da lagt til en ny rad og du kan fylle inn ønsket navn på serien samt ønsket nummerserie.
Husk å lagre.

Skulle du oppleve at en nummerserie er oppbrukt, legger du inn en ny serie på den allerede eksisterende sekvensen.

På første bildet, ser du at det er brukt samme nummerserie for kontant og faktura. Dette er to sekvenser som ligger i samme kategori.
Er det ønskelig å skille mellom kontant og faktura, står du fritt til å gjøre dette.

Pass bare på at det er to nummerserier som ikke overlapper hverandre innenfor samme kategori.

Husk å lagre ved endring.