Integrasjon Lønn , import lønnsfiler

Endret Thu, 21 Mar 2024 ved 09:24 AM

Ikke fullstendig: Jobber med dokumentet og legger til nye ting etterhvert som det dukker opp. (Monica)

Vi føler at dette med import av lønn er noe uoversiktlig, og ikke alltid like lett å vite hvilke formater kunder skal benytte ved eksport.

Ønsker derfor å samle den infoen vi har i en felles intern artikkel slik at det blir litt enklere å finne tilbake til.

Tenkte derfor å høre om du har noe info å legge til her.

Visma Payroll

(H&L utvidet standard)

• Bruk importveiviser for de som har ekstra dimensjoner, f.eks merke og avdeling (Eks XPND)
  • Pr versjon 3.1.27: Ikke støtte for import av Merke.
    Løst dette ved at dimensjonen Merke midlertidig er satt til Type=Kampanje
  • I importveiviser er da også type satt til ‘Kampanje’.
  • Når dette er klart kan importveiviser fra XPND lagres i ‘The hive’.

Input fra KM:
 SIE 4 er standard eksportformat i Visma Payroll.

Men Payroll  kan også generere filer på Huldt& Lillevik format som kan leses inn i Q3.

Eksportformat må da endres til Huldt&Lillevik standard under Employees\Innstillinger\Selskapsinnstillinger i Payroll.

Filen leses deretter inn med valget som heter «Import fra Huldt&Lillevik  (Visma format) i Q3.

Huldt&Lillevik

• Eksporterer med format ‘Huldt &Lillevik Utvidet Standard’ for å få med to dimensjoner
  • XPND må redigere filene sine ihht dette:

Nettlønn

• De har laget et eget format som heter ‘Quick’.  Dette er et H&L format, men de har laget et spesielt for Quick.

Trippletex

• Vi importerer CSV fil i importveiviser.
  • På The Hive ligger et ferdig importscript som heter ‘Tripletex lønn’.  Last dette ned i importveiviser.  Sjekk at bilagstypen stemmer, og at denne har en bilagnrserie.
  • Rørvik Marina har testet ut litt med import fra Tripletex lønn, men det har stoppet opp i forbindelse med bokføring av bilag med mva.  Problemet er at det er nettobeløpet som føres til kostnadskonto med mvakode, og mvabeløpet er allerede splittet ut på egen  konto.  Utelate mvakonto er løst i pkt nedenfor, men vi har ikke løsning på å føre bruttobeløp til kostnadskonto, foreløpig.  Se FD # 9374 (31/03/23)
  • Hvis det følger med posteringer med mva så skal ikke de leses inn i bunten.  Men det skal leses inn som bruttobeløp med mvakode.  Ref mail fra Stine:
     Angående mva (overså at det var slike føringer første gang) så må vi da nesten utelate disse posteringene ved import slik at Quick3 kan håndtere mva ved bokføring (og vi får det helt korrekt med tanke på MVA-melding, osv).

Har lagt inn unntak for 2710, 2711, og 2712 nå, men hvis du ser flere som bør være med kan det legges til som transformasjon i importveiviseroppsettet, her:

Duett

Importscript fra The Hive.

Importvalg

Under Filimport har vi tilgang til følgende valg.

Hvilke av disse skal brukes når de har ekstra dimensjoner, som f.eks merke og avdeling.