Vektavgift kjøretøy

Endret Fri, 23 Dec 2022 ved 02:21 PM

Fom 1.januar 2023 innføres det vektavgift ved kjøp av nye fossilbiler og el-biler.  Denne avgiften er satt til kr 12,50 pr kilo som overstiger 500kg.  Viser til annet oppslagsverk for mer detaljer og evt unntak ang denne avgiften.

Ved fakturering må man manuelt regne ut hvor mange kilo som skal brukes som grunnlag for beregning av vektavgiften.

Denne avgiften er en del av engangsavgift, og kan bokføres mot samme konto.

Opprett eget varenr for vektavgift, f.eks VA.  Knytt varen til varegruppe 'Engangsavgift' som har kontogruppe 'Engangsavgift' med korrekt konto.  Konto er f.eks 2790 Engangsavgift.