Flytt varer - Med Q3Mobile

Endret Thu, 20 Jun ved 3:22 PM

For å ha en fullstendig oversikt over plasseringer for de enkelte varene er det viktig å registrere at varer flyttes fra en lokasjon til en annen.  Noen tenker at lokasjonen 'butikk' er ensbetydende med tilhørende lokasjoner på lageret.  Noe som vil føre til at man ikke vet eksakt hvor varene befinner seg.  Hvis man etterfyller varer inn i 'butikk' bør dette registreres som vareflytting, slik at beholdning på lager reduseres og beholdningen i butikk øker.

Hvis det er for mange av en vare på en plassering 'i butikk' og disse derfor 'legges under en trapp' som reservelager, bør dette også registreres.  Eller det kan være at varer flyttes fra utendørs konteiner til hylle på lageret etc.
Det er derfor en fordel at alle slike plasseringer gis en egen lokasjons referanse.

For å kunne bruke denne rutinen effektivt anbefales det at både varer og lokasjoner er merket med strekkode.

Lokasjonsetiketter kan skrives ut fra Varer - Rapporter - Lokasjonsetiketter, eller fra den enkelte noden i Lageroversikten.

For å kunne flytte varer som ikke har en lokasjonsreferanse, men kun ligger på feks hovedlager 1, må man også ha en strekkode etikett for lagerlokasjon 1.

Vare etiketter kan skrives ut fra Varer - Rapporter - Vare etikeetter.

Med Q3Mobile kan dere enkelt bruke funksjonen Flytt (Vareflytting) for å gjøre disse relokeringene.

• Start Q3Modile appen på din mobiltelefon.
  • Velg Flytt fra hoved menyen
  • Velg meny - Flytt varer

• Det opprettes en liste for vareflytting som åpnes automatisk.
  • Bruk Skanner ikonet for å skanne lokasjon og varer.

Rutinen for vareflytting

1. Skann strekkoden for lokasjonen varene flyttes fra.  Evt lokasjon 1 hvis varen ikke har noen spesifikk lokasjon.

2. Skann strekkoden for varene som flyttes

Legg inn rett antall på linjen.

Hvis det er flere varer som flyttes fra samme lokasjon så skannes disse fortløpende.

Hvis varer også flyttes fra en annen lokasjon, skann denne lokasjonen, og skann deretter varene.

Varene får blå markering, betyr at de tas ut.

3. Klikk på UT

Varene legges i transitt. (Valget UT blir borte fra menyen.)

4. Scann lokasjonen varene skal flyttes til.

5. Scann varene som skal legges inn til denne lokasjonen.

Legg inn rett antall på linjen.

Hvis det er flere varer som skal til samme lokasjon så skannes disse fortløpende.

Hvis varer skal til annen lokasjon, skann denne lokasjonen, og skann deretter varene.

Varene får grønn markering, betyr at de legges inn.

6. Klikk på INN for å bekrefte.

Vareflyttingen lukkes og lagerloggen oppdateres med transaksjoner for relokering fra gammel til ny lokasjon.

I skjermbildet listes lokasjoner og varer opp fortløpende.

Lokasjon - Varer - Lokasjon - Varer

Det er lokasjonen som ligger ovenfor varene som brukes for handlingen som utføres.

Hvis man ved uhell får klikket på to lokasjoner etter hverandre så er det den nederste som gjelder.

Du kan forlate en vareflytting hvis det er behov for det.  Den blir liggende i kø, og du kan åpne den igjen senere for å fortsette.  Når listen under Flytt er tom har du ingen pågående flyttejobber.

Mer info om Q3Mobile se her.