Dimensjoner for Merke-/modellregister

Endret Thu, 05 Sep 2019 ved 10:51 AM

Til hver forgrening i modellhierarkiet kan du knytte faste dimensjoner.  Dette er f.eks aktuelt for dimensjonen Merke.  Hvis vi for noden Yamaha legger inn Merke=Yamaha vil alt salg og alle kostnader som skjer ved fakturering få tildelt denne referansen i hovedbok. Tilsvarende må gjøres for de andre modellene i vårt eksempel som Honda, Suzuki og Andre Merker. Fordelen med dette er at du kan kjøre ut rapporter fra regnskapet selektert på de ulike merkene, som bl.a kan gi grunnlag for rapportering til forhandler.

Faktureringsrutinen sjekker individet som er tilknyttet ordren, sjekker koblingen mot Merke-/modellregisteret og finner dimensjonen.  Dette gjelder både salg av ny/brukt, påkost, innbytte og service (deler og timer) på kunders kjøretøyer.  Det er ikke noe du selv på passe på annet enn at individet opprettes med rett Modell.

Dimensjonene må opprettes på forhånd.  Se artikkel om Dimensjoner for mer info.