Faktura i valuta

Endret Thu, 02 Jun 2022 ved 10:18 AM

Til eksportkunder kan dere velge å sende faktura i kundens valuta, og dere kan i tillegg benytte egen bankkonto for hver valuta hvis det er ønskelig.

Bankkontonr opprettes under Klientinnstillinger - Bannkontoer, med de rette verdiene for Konto (dvs regnskapskontoen i kontoplanen), Iban, Bic og Valuta.  I feltet Land skal det stå Norge hvis dette er en konto som er opprettet i en norsk bank.

I tillegg må det legges inn referanse til det som er standard bankkonto for hver valuta.  Dette gjøres under fanen Klientinnstillinger - Salg.  Må skrolle litt ned for å finne denne.

For kunden gjøres innstillingene under fanen Styring.  Bokføringsregel skal være Salg Eksport, velg også rett valuta og språk.

Varelinjene på ordren vises i kundens valuta.  Innstillingene fra kundekortet finner du igjen under fanen Tilleggsinfo på ordren/fakturaen.  Disse kan overstyres ved behov.

Ved utskrift printes ledetekster i kundens språk, prisene i kundens valuta og bankkontonr ihht valuta .