Versjonslogg 3.1.2

Endret Thu, 19 Sep 2019 ved 05:30 PM

Generelt

• Forbedret ytelse i alle Grid med summeringskolonner.

• Minneforbruket over tid er blitt redusert noe.

Filutforsker

• Lagt til et varsel om overskriving hvis en fil som opplastes allerede finnes.

• Lagt til en indikator på at en fil har tidligere versjoner.

• Lagt til mulighet for å se tidligere versjoner av en fil.

• Mulighet for å legge til samme fil på flere varer/varegrupper etc. via drag-and-drop.

Import/Eksport

• EBM-rapportering:

• Filer blir nå automatisk lagret i filutforsker, og kan lastes ned derifra. Generering av fil kjører i bakgrunnen, og push-melding sendes når filen er klar.

• Kontoer med dimensjonssplitt, der restsum (for posteringer uten dimensjon) er 0 vil ikke bli med i eksporten.

• Regnskapseksport

• Lagt til ledetekst og siste eksportsekvensnummer for klarhet.

• Eksportsekvensnummer for eksport er nå synlig i automatiske jobber under detaljer pr. Kjøring.

• Automatisk import av avregningsretur (Remittering). Automatisk import kan hente filer fra FTP/SFTP og deretter kjøre automatisk innlesning av avregningsreturer. Oppsett av FTP/SFTP innstillinger gjøre under Import/Eksport på kontoen som er definert på remitteringstypen. Deretter må også automatisk jobb settes opp.

• Prishotell:

• Rettet en feil hvor prefix fra prishotellet ikke fungerte korrekt.

Individ

• Regnr hentes fra individet ved import av vognkortdata fra eksisterende individ, der man før måtte gjenta regnr.

• Individ kan nå kopieres.

Innkjøp

• Lagt til mulighet for å skrive ut bestilling som varemottaksliste fra bestilling.

• Lagt til summering av mottatte/fakturakontrollerte linjer når man er i mottaksmodus eller fakturakontrollmodus. Summeringen vises på nederst i bildet sammen med original summering.

• Lagt til beregning av MVA for frakt og gebyr varer i bekreftelses dialogen på mottak og fakturakontroll. Dialogene er også fått en overhaling for å unngå scroll ved mindre skjermstørrelse.

• Rettet en feil hvor sortering i bestillingsbildet ikke fungerte tilfredsstillende ved innlegging av nye varelinjer.

• Rettet en feil hvor avansert varesøk ikke fungerte korrekt ved første søk i bestillingsvinduet.

Kalender

• Kraftig forbedret ytelse

• Helger blir nå markert med en tynn rød strek om Skjul helger er aktivert

• Tidslinjene for Dag, Uke og Måned er nå tilgjengelig via knappene ved samme navn. De gamle knappene er nå å finne under Mer-menyen.

• Det er nå mulig å trykke på kolonneheaderen i tidslinjene for å “zoome inn” på uke og dag.

• Rettet en feil som førte til at kolonne-headerne vokste i høyde.

• Det er nå mulig å markere pause i Tidslinje Dag. Dette må i første omgang aktiveres pr bruker i Kalender -> Mer -> Innstillinger

• Det er nå mulig å skjule Varer i ordre, Varer i Tilbud samt Oppgavekøen.

• Det er nå mulig å bruke Pil Venstre og Pil Høyre for å navigere kalenderen.

Lager

• Det er nå mulig å skrive ut vareetiketter fra Lageroversikt. Høyreklikk på en node for utskriftsmeny. Hylleetiketter skriver ut en stk per vare, mens andre etiketter skriver ut antall etiketter tilsvarende antall på lager.

• Rettet en feil hvor tømming av eksisterende innkjøpsbehov fjernet eksisterende linjer for alle hovedlager. Nå tømmes det bare for lageret som man har spesifisert i innkjøpsbehov vinduet.

Merke/Modellregister

• Lagt til mulighet for å knytte noder opp imot kjøretøysgrupper, og deretter kunne sette hva undernodene representerer. Dette vil i praksis la merke/modellregisteret bygge opp seg selv når individer blir opprettet via regnummer søk.

Outlook kalenderintegrasjon

• Krever Office 365-modulen.

• Muliggjør toveis (eller enveis opp/ned) synkronisering mellom Q3-kalenderen og Outlook.

• Avtaler hentet fra Outlook viser “Privat” som tekst for andre enn eieren av kalenderen avtalen er hentet fra. Det er ikke mulig å redigere slike avtaler for andre enn eieren. Avtaler som er lastet opp fra Q3 er fritt vilt.

• For jevnlig synkronisering av avtaler ned fra Outlook er det blitt lagt til en ny Automatisk Jobb. Anbefalt synkroniseringsfrekvens er maks hvert 15. minutt for å unngå throttling

• Oppsett må gjøres av Azure AD Administrator/Q3 Administrator. Veiledning finner dere via hjelpknappen under Office365 fanene i Klientinnstillinger og Ressurs.

Rapporter

• Rapporter kan nå tilgangsstyres. Tilgangsstyringen gjelder ned på rapportnivå. Oppsett av tilganger gjøres fra tilgangsstyring.

• Hver kategori i hovedmenyen har fått sin egen rapport meny. Denne åpner rapportlista med rapporter kun for den tilhørende kategorien.

• Rapportliste bildet har fått en overhaling.

• Bedre scroll navigering i vinduet.

• Mulighet for å søke på rapporter.

• Bedre kategori inndeling

• NYE RAPPORTER:

• Innkjøp\Fakturakontroll

• Kunde\Salgsstatistikk kunde, pr. år

• Kunde\Salgsstatistikk kunde, pr. måned

• Kunde\Kundeomsetning

• Salg\Salgsstatistikk vare, pr. måned

• Salg\Salgsstatistikk varegruppe, pr. måned (grafisk)

• Salg\Ikke leverbare ordre

• Salg\Totalomsetning

• Salg\Restordreliste

• Vare\Vareomsetning

Regnskap

• Årsavslutningsbunter blir nå automatisk bokført, og reverseringsbunter åpnes i ny fane etter bokføring.

• Lagt til kolonner som viser dimensjonsregler i kontoplan.

• Lagt til reskontro taber i dagbokbildet. Tabbene oppdateres med informasjon ettersom man navigerer i hovedgriddet.

• Periodisering er nå på plass. Man kan nå spesifisere antall perioder og periodiseringsstart i dagbok bildet. For å kunne føre bilag med periodiseringer må følgende være på plass.

• MVA-kode for ingen MVA under Klientinnstillinger -> Regnskap.

• Periodiseringskonto på kontoen i kontoplan.

• Standard antall perioder kan også settes opp på kontoen i kontoplan. Denne er valgfri å benytte.

Salg

• Lagt til view for leverbare ordre

• Forbedringer i signatur bildet:

• Mulighet for å avbryte signering. Melding om at signatur er avbrutt kommer tilbake til bruker som initierte signeringen.

• Ikke lenger mulig å signere blankt.

• Signaturen fremkommer nå direkte i kassebildet og direkte på ordre/plukkliste.

• Lagt til mulighet for å signere fra plukkliste.

• Alle salgsgrid (tilbud/ordre/plukkliste/faktura) under salgs tab på kunde, individ og oppgave har nå fått blokkdetaljer. Detaljene vises ved å klikke på pilen helt til venstre på den raden man ønsker å vise detaljer for.

• Lagt til ny innstilling for varsling av negativ beholdning ved manuell plukking.

• Ved oppretting av sending vil fraktetiketten lagres i filutforskeren.

• Lagt til forhåndsvisning for fraktetikett.

Varetelling

• Lagt til mulighet for å endre fortegn uten å kopiere varetellingen.

Varejustering

• En god del forbedringer rundt hastighet.

• Rettet noen feil hvor samme vare ble hentet flere ganger i et utvalg.

• Lagt til vanlig varesøk funksjonalitet.

Webshop-ordre

• Rettet en feil ved fakturering hvor betalinger og kortbetalinger ikke ble registrert eller lagret på riktig måte om faktureringen feilet.