Skjema til webside

Endret Wed, 11 Oct 2023 ved 02:01 PM

For å kunne opprette et skjema må din Quick3 webshop-klient være satt opp med funksjonen "Skjema" som finnes i hovedmenyen under oppgave. Når dette er på plass kan du legge til og fjerne skjemaer som man vil. Man må imidlertid ha administratorrettigheter i Quick3 for å kunne aktivere et skjema for web.

Hvordan opprette et skjema til din Quick3 webshop?

Finn skjema i hovedmenyen i Quick3.

Opprett et nytt skjema ved å klikke på pluss-tegnet øverst i høyre hjørne.

Deretter bygger du skjemaet ditt ut ifra hva du ønsker at innsenderen skal fylle ut av informasjon.

Overordnede innstillinger:

Kode: Gi skjemaet en kode

Beskrivelse: Gi skjemaet en beskrivelse slik at du enkelt finner det igjen senere.

Oppgavemal: Bestem hvilken type oppgavemal som skjemaet skal benytte når noen sender inn et skjema av denne typen.

Ordremal: Her kan du knytte skjemaet til en bestemt ordremal.

Type: Sett til "etter handlekurv".

Redirect URL: Her kan du definere hvilken artikkel som skal vises som kvittering når noen har sendt inn skjemaet. (Ofte lager man en egen kvitteringsside under "Artikler" og knytter denne til her.)

Redirect URL ved feil: Her kan du definere hvilken artikkel som skal vises hvis skjemaet blir innlevert med feil.

Prosedyre: I dette feltet definerer man hvilken prosedyre skjemaet skal følge. (Krever administrator-rettigheter)

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Hvordan legge til skjemalinjer:

Deretter legger du til ønsket innhold i skjemaet ditt ved å legge til skjemalinjer og definere hvilken funksjon hver enkelt skjemalinje skal ha. Klikk på plusstegnet for å legge til linjer.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Prioritet: Bestemmer hvilken rekkefølge skjemalinjene skal prioriteres i.

Type: Her definerer du hva innholdet i skjemalinjen skal være. Om det for eksempel er tekst, tall, e-post, telefonnummer etc.

Kode: Koden bør samsvare med hva innholdet faktisk er. Hvis innholdet eksempelvis skal være kundens fornavn kan du skrive kode "user_firstname" og systemet vil automatisk knytte innholdet i dette feltet til andre felt i Quick3 som berører kundens fornavn. Slik at når skjemaet blir innsendt vil kundens fornavn automatisk fylles ut på oppgaven og ordren som er knyttet til skjemaet. Hvis kunden er logget inn i nettbutikken din vil også feltene som er knyttet til "user" fylles ut automatisk ved registrering av et skjema.

Merkelapp: Navnet på skjemalinjen, som vises ved utskrift og på web.

Beskrivelse: En beskrivelse for hva skjemalinjens innhold er til.

Listeverdier: Her defineres eventuelle listeverdier og de separeres med semikolon.

Flagg: Her kan du for eksempel legge til et flagg som sier hvor bred skjemalinjen skal være (100 hvis den skal fylle hele skjemaet, 50 hvis den bare skal fylle halvparten slik at det blir plass til to felter ved siden av hverandre). Skjemalinjen er på 50% som standard på web.

Obligatorisk: Her huker du av dersom feltet skal være "påkrevd". Skjemaet vil ikke kunne sendes inn uten at disse feltene har verdi.

Aktiv: Her huker du av for om skjemalinjen skal være aktiv.

Ikon: Her kan du fylle inn koden til et ikon som du vil skal vises sammen med skjemalinjen.

Liste over koder som vil hente opplysninger fra systemet:

Dersom disse kodene benyttes vil de hente faktiske opplysninger fra systemet.

bilde

Knytte skjema til artikkel:

Skjemaet ditt er nå klar til publisering. For å få vist skjemaet ditt på nettsiden må det knyttes til en artikkel. Gå til hovedmenyen og velg Artikkelsøk. Deretter oppretter du en ny, eller finner artikkelen du ønsker å knytte skjemaet ditt til. Inne på artikkelen knytter du til skjemaet under fanen Skjema. Klikk deretter på "Lagre".

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Dette skjemaet ser slik ut på websiden: