Lista verkkosivuille

Muokattu Thu, 25 Apr 2024 klo 11:51 AM

Quick3-verkkokauppaan voidaan luoda lista/lomake päävalikosta löytyvän Lista toiminnon alla, mikäli verkkokauppa-clientille on konfiguroitu Listankäsittely. Kun tämä on asetettu clientille, voidaan listoja lisätä ja poistaa käyttäjän haluamalla tavalla. Käyttäjällä on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet Quick3:ssa, jotta hänelle voidaan aktivoida lista verkkokauppaan.

Kuinka lista luodaan verkkokauppaan?

Päävalikosta Tehtävä-otsakkeen alta löytyy toiminto Lista.

Täältä pääsee luomaan uuden listan oikealta ylänurkasta löytyvän plus-painikkeen kautta:

Tämän jälkeen listan/lomakkeen voi luoda toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Yleiset asetukset:

Koodi: Annetaan listalle koodi

Kuvaus: Annetaan listalle kuvaus, jotta sen löytää helposti myös jatkossa

Tehtäväpohja: Tässä päätetään, millaista tehtäväpohjaa tehty lista tulee käyttämään, kun vastaanotetaan verkkosivujen kautta täytettyjä listoja/lomakkeita

Tilauspohja: Tästä voidaan linkittää lista tiettyyn tilauspohjaan.

Tyyppi: Asetetaan tilaan "Viestikori"

Ohjaa URL uuteen osoitteeseen: Tässä määritetään, mikä Artikkeli näytetään kuittauksena, kun listan/lomake on lähetetty (Usein tehdään oma kuittaussivu "Artikkeleihin" ja linkitetään se tähän)

Ohjaa URL uuteen osoitteeseen virheen tapahtuessa: Tässä määritetään, mikä Artikkeli näytetään, kun listan lähetys epäonnistuu.

Toimenpide: Tähän määritetään vaiheet, joita listan tulee seurata (vaatii järjestelmänvalvojan oikeudet)

(klikkaamalla kuvaa, saat sen suuremmaksi)

Rivin lisääminen listaan:

Ylläolevan vaiheen jälkeen, voidaan listalle lisätä halutut rivit ja määritellä kullekin haluttu toiminto. Rivejä voi lisätä painamalla plus-merkkiä.

(klikkaamalla kuvaa, saat sen suuremmaksi)

Prioriteetti: Määrittää, missä järjestyksessä listan rivit järjestetään.

Tyyppi: Tässä määritetään, mistä/millaisesta listan rivistä on kyse. Esimerkiksi teksti, numero, sähköposti, puhelinnumero jne.

Koodi: Koodi on tarkempi määritys rivin sisällöstä. Jos sisältö on esimerkiksi asiakkaan etunimi, tulee koodiksi kirjoittaa "user_firstname". Tällöin järjestelmä osaa linkittää kyseisen kentän Quick3:n kenttiin, jotka viittaavat asiakkaan etunimeen. Asiakkaan etunimi täytetään automaattisesti tehtävälle ja listaan linkitettyyn tilaukseen. Jos asiakas on kirjautunut verkkokauppaan, täytetään "käyttäjä"-kenttä automaattisesti lomakkeen lähettämisen yhteydessä.

Kuvateksti: Rivin nimi/otsikko, joka näkyy rivin kohdalla verkkokaupassa.

Kuvaus: Kuvaus siitä, mihin kyseistä riviä käytetään

Arvoluettelo: Tässä määritellään arvot ja nimikkeet, mitä halutaan käyttää listan riveillä. Arvot erotetaan puolipisteillä.

Liput: Tähän voidaan määritellä kenttien leveydet (Käytetään 100 jos kentän halutaan ulottuvan koko listan leveydelle. Käytetään 50, jos halutaan jättää kahdelle vierekkäiselle kentälle tilaa). Jaottelu on asetettu vakioarvoon 50 % verkkokauppaan.

Vaaditaan: Tässä valitaan, mikäli kenttä on pakollinen tieto. Listaa/lomaketta ei voi lähettää eteenpäin, mikäli nämä kentät ovat tyhjiä.

Aktiivinen: Tässä aktivoidaan/inaktivoidaan rivitieto listalta

Kuvake: Tässä voit valita koodin kuvakkeelle, joka näytetään listalla rivitiedon yhteydessä

Luettelo koodeista, jotka hakevat tietoja järjestelmästä:

Jos näitä koodeja käytetään, ne hakevat tietoja järjestelmästä.

Listan linkittäminen artikkeliin:

Luotu lista on nyt valmis julkaistavaksi. Jotta se näkyy myös verkkosivustolla, tulee se linkittää artikkeliin. Tämän voi tehdä menemällä päävalikkoon ja hakemalla toiminnon "Artikkelin haku". Täällä voi luoda uuden artikkelin tai etsiä artikkelin, johon lista voidaan liittää. Kun on luotu- tai avattu valmiiksi luotu artikkeli, voidaan mennä "Lista" välilehdelle ja linkittää haluttu lista kyseiseen artikkeli plus-valinnan kautta. Tämän jälkeen tallennetaan, niin linkitys on valmis.

(klikkaamalla kuvaa, saat sen suuremmaksi)

Tältä lista näyttää verkkosivuilla:

(klikkaamalla kuvaa, saat sen suuremmaksi)