Versjonslogg 3.1.5

Endret Thu, 13 Feb 2020 ved 11:36 PM

Generelt

• Rettet en feil som kunne gjøre at Quick3 fra tid til annen glemte hvilke faner som var åpne etter oppfrisking av siden.
  • Forbedret ytelse ved bytting og åpning av faner
  • Lagt til tilgangsstyring for dagsrapport bildet.

Bestilling

• Rettet en sjelden feil som gjorde det mulig å bekrefte samme varemottak flere ganger fra “Bekreft Varemottak” dialogen.

Brukergrensesnitt

• Hurtig fanenavigering (Alt+Q):
  • Gir deg en lett tilgjengelig liste over åpne faner. Fanene du jobbet med nylig ligger øverst i listen.
  • Gir deg også en liste over de siste 20 lukkede fanene.
  • Fungerer som “Alt+Tab” i Windows. Åpnes med “Alt+Q”, og bruk deretter “Q” eller pilene på tastaturet for å navigere.
  • Snarveimeny
    • Det er nå lettere og mer intuitivt å leve med skjult snarveimeny på venstre side (Ctrl+M). Dette gir deg mer horisontal skjermplass, samtidig som alle snarveiene dine er tilgjengelige.
  • Søkevinduer
    • Tabeller med søkeresultat vil nå i større grad utnytte høyden på skjermen for å vise mer av resultatet på en gang. For å få til dette vil tabellene ikke lenger basere seg på “sider” som man kan bla seg gjennom, men vises nå heller vertikalt som en liste. Bruk Page Down/Up og Home/End for mer effektiv navigering av disse vinduene.
    • ALT+C i søkevinduer vil nå opprette ny transaksjon for det aktuelle søkevinduet.
    • Faner med hurtigtaster viser nå den aktuelle hurtigtasten når man holder Alt-knappen inne
    • En lang rekke mindre justeringer for å gjøre brukergrensesnittet mer behagelig å jobbe med.

Compello

• Lagt til støtte for å importere kundereskontro bilag.
  • Lagt til støtte for å importere periodiserte bilag.
  • Lagt til støtte for å importere bilag med flere leverandør/kunde reskontro referanser
  • Rettet en feil hvor bilag med manglende leverandør referanse på selve bilaget mistet reskontro føring mot leverandøren selv om en av linjene likevel hadde føring mot leverandør reskontro.

Dagbok

• Dagboken har fått en rekke forbedringer knyttet til arbeidsflyt i grid.

EBM-rapportering

• Feilmeldinger ved generering vises nå som pushmeldinger.
  • Generelle forbedringer.

Fakturakontroll

• Rettet sjelden feil som kunne føre til at kostprisjustering ble gjort  feil lagerlokasjon dersom relokering hadde forekommet mellom varemottak og fakturakontroll.

Importveiviser

• Veiviseren vil nå logge alle importer. Disse er tilgjengelig fra “Logg”-knappen oppe til høyre i Importvinduet.
  • Veiviseren vil nå lese av headere i filer og automatisk foreslå “Til Kolonne” om navnene matcher.
  • Kolonneoppsettet har fått et nytt fritekstfelt for “Notat”
  • Veiviseren vil nå lese av headere fra filer og automatisk fylle disse inn i “Notat” feltet.
  • Det er nå mulig å overstyre hvilke ut og inn-prislister som benyttes ved vare/prisimport.
  • Det er nå mulig å definere type fil-enkoding som skal brukes. (UTF-8 som standard)
  • Det er nå mulig å definere hvilket tegn som brukes som skal brukes som desimalseparator.
  • Ny Transformasjonstype “Standard verdi”, som faller tilbake på verdien i parameteret ved blank/tom verdi i filen (eller ved tom verdi som resultat av en annen transformasjon)
  • Tydeligere markering av ignorerte kolonner
  • En lang rekke feilrettinger og forbedrede feilmeldinger.
  • Tidspunkt for siste import vises nå i søket.

Kalender

• Stolpene i kalenderen viser nå et ikon dersom noen er stemplet inn på tilhørende oppgave/ordre for avtalen.
  • Teksten i stolpene kan nå bestemmes per bruker. Oppsett av dette gjøres fra innstillinger menyen i kalenderen. Mer informasjon om oppsett og tilgjengelig informasjon kan sees i brukermanualen. Innstillinger vinduet har også fått en knapp for direkte åpning av brukermanual.
  • Lagt til mulighet for å sortere ressurser etter en sorteringsnøkkel i stedet for alfabetisk sortering. Sorteringsnøkkelen settes under innstillinger på hver enkelt ressurs.

Kasse

• Ny kolonne for Bruttofortjeneste % (Vis/skjul med høyreklikk i griddet når du har varelinjer)
  • Bruttofortjeneste blir nå rød om verdien er utenfor normal BF.

Merke-/Modellregister

• Forbedret søket i modellregisteret slik at det er enklere å søke på flere mindre ord.
  • Individ fanen viser nå individer for alle undernoder.
  • Lagt til mulighet til å kun vise individer som er på lager.

Pakkekø

• Leveringsdato er nå et filter som kan deaktiveres/aktiveres fra klientinnstillinger (Lager-tab). Dette har tidligere ikke vært mulig å styre, men standard har vært å kun inkludere ordre m/leveringsdato i dag eller tidligere, eller ordre uten leveringsdato.

Priser

• Lagt til logging av prisendringer, og rapport som viser disse endringene (Vare/Prisendringer).
  • Synkronisering av eksterne prislister vil nå logge at synk er kjørt selv om ingen varer ble oppdatert.

Rapporter

• Rettet en feil i rapportlisten der oversettelse av rapportnavnene ikke alltid fungerte korrekt.
  • Kunde\Prisavtaler (NY)
  • Salg\Tilleggs-/settvarer etikett, 55 x 40mm (NY)
  • Sendinger\Sendingsliste / pakkeliste (NY)
  • Sendinger\Transportdokument farlig gods (NY)
  • Sendinger\Transportetikett (NY) til bruk på lokale transportører
  • Sendinger\Fraktbrev (NY)
  • Vare\Prisendringer (NY)

Regnskap/Kontogrupper

• Rettet en feil hvor bokføring til og fra samme konto ikke var tillatt selv dersom føringen inneholdt reskontro på hver side av debet/kredit.
  • Rettet en feil hvor validering av saldo for bilag ikke validerte at bilaget balanserte innenfor samme periode.
  • Rettet en feil der ikke-bokførte posteringer ble inkludert i Hurtig saldobalanse.
  • Lagt til mulighet for å sette opp regnskapsrapport oppsett.
  • Buntsøket under ‘Dagbok’ menyen har fått en overhaling.
  • Kontogrupper har nå fått en egen fane som viser tilknyttede varegrupper og varer.
  • Lagt til mulighet for eksport til Excel fra reskontro vinduene på kunde og leverandør. Merk at kun linjer som vises blir eksportert, så for å eksportere hele reskontro må man velge “Vis alle” før eksporten kjøres.
  • Kontogruppe bildet har fått en overhaling
  • Lagt til to nye kilder i oppsett av kontogrupper:
    • Faktura salgspris (avsetning) - Kan benyttes dersom en del av salgspris skal avsettes til egen konto.
    • Avanse – Kan benyttes for å bokføre avansen ved salg av brukte kapitalvarer til momspliktig konto.

Ressurs

• Ressursbildet vil nå be deg om å lagre endringer om du lukker uten å lagre.
  • Lagt til mulighet for å spesifisere standard antall dager for oppfølging og levering på tilbud, og standard antall dager for levering på ordre.

Salg

• Snittkost settes lik kostpris ved manuell endring av denne på tilbud og ordre.
  • Varekoblinger tas nå hensyn til ved plukking av farlig gods (varekoblingene plukkes sammen med hovedvaren).
  • Lagt til ny kolonne i ørdresøk “Restverdi” som viser beløpet uten moms som enda ikke er fakturert.
  • Salgs informasjon på kunde/individ/oppgave er nå samlet i komponent og kolonne oppsettet er derfor likt på tvers av disse kontekstene.
  • Salgsinformasjon er i tillegg implementert på ressurs og profil.
  • Lagt inn klientinnstilling med mulighet for å ignorere standard selger på kundekortet.
  • Rettet en feil hvor momssatser ikke ble oppdatert ved oppdatering av priser i tilbud og ordre.
  • Rettet en feil hvor “Kostpris = salgspris ved salg (overstyrer varens kostpris)” valget inne på varer ikke ble tatt hensyn til for inkluder varer.
  • Forbedret oppførsel i ordren ved manuell plukking:
    • Starte manuell plukking er nå mye raskere dersom det ikke er ting som må lagres.
    • Avbrytning av plukkliste lukker ikke lengre ordren.
    • Fokus blir nå satt til første linje som ikke er plukket.
    • Nye tomme rader blir ikke lenger lagt til i gridet når man trykker Enter i plukklisteantall kolonnen på siste raden i hver blokk.
  • Lagt til mulighet for å endre kolonnerekkefølge i alle salgsgrid (Tilbud, Ordre, Plukkliste og Faktura)
  • Lagt til mulighet for å skjule kolonner i Plukklistegridet.
  • Lagt til hurtigtast for å opprette ny blokk i Ordre og Tilbud (alt+b)

Sendinger

• Det er nå mulig å registrere typer farlig gods og knytte disse mot en sending (etter at sendingen er opprettet) fra egen fane under «Sendinger» i hovedmenyen. Rapport for transportdokument som skal følge sendinger av denne typen er også laget, og kan skrives ut fra Sendingssøket.
  • Lagt til en knapp som gir mulighet til å redigere mottaker. Dette gjør at man kan sette en annen kunde, en leverandør, eller en mottaker utenfor q3 kunderegisteret.

Vare/Varegruppe

• Rettet en feil hvor søket kunne feile ved for store verdier i priser.
  • Varegruppesøket viser nå hvilken kontogruppe som er tilknyttet varegruppen.
  • Lagt til sperre for å lagre rekursive varegruppe koblinger.
  • Egenskaper er noe forbedret, og har fått et eget bilde hvor man kan opprette kategorier for bedre organisering av egenskaper.

Varemottak/Fakturakontroll

• Begge disse bildene har fått seg en visuell overhaling som skal gjøre de mer kompakte og lettere å jobbe i, i tillegg til en rekke feilrettinger.

Varianttyper

• Lagt til en ny wildcard karakter i varenummer mønsteret som angir et uvisst antall tegn.