Kobling til dimensjoner

Endret Tue, 10 Sep 2019 ved 03:14 PM

Når oppsettet av dimensjoner er klart kan dimensjonene kobles til på ønskede områder i systemet.
Vi tar for oss de dimensjonene som er aktuelle for kapitalvaresalg.  Ut over dette står man fritt til å bruke dimensjoner på de områdene man ønsker for å oppnå bedre mulighet for rapporteringer.

Dimensjoner kan legges til på følgende områder i Quick3.

Kunde:

• Avdeling:  Den avdelingen som skal ha kostanden ved internfakturering.

Vare og varegruppe:

• Avdeling:  Den avdelingen som skal ha inntekten/varekost ved fakturering både internt og eksternt.
  • Kampanje:  Hvis salg/varekost av en vare/varegruppe skal knyttes til en spesifikk kampanje.

Merke-/Modellregister:

• Merke:  Det merket som skal knyttes til salgstransaksjoner for individer i det aktuelle hierarki nivået.

Individ:

• Prosjekt:  Alle nye/brukte salgsindivider tildeles et prosjektnr som en unik referanse for å måle fortjeneste pr individ i løpet av en syklus fra kjøp til salg.

Kontoplan:

• For alle konti i kontoplanen må det tas en vurdering på hvilke dimensjoner som skal fylles ut for den enkelte konto.  Du kan velge mellom Tillater, Ignorer, Kreves eller Alltid.  I utg.pkt har alle konti typen Tillater.  Viktig at dette tilpasses grundig siden dette påvirker prosjektregnskapet for solgte individer.  Se oppsett av dimensjon for kontoplan for mer detaljer.

Dagbok:

• Avdeling:  Knytte kostnader og inntekter til ønsket avdeling ved manuelle posteringer.
  • Prosjekt:  Knytte kostnader og inntekter til ønsket prosjekt ved manuelle posteringer.
  • Art:  Knytte kostnader og inntekter til ønsket art ved manuelle posteringer.
  • Merke:  Knytte kostnader og inntekter til ønsket merke ved manuelle posteringer.
  • Kampanje:  Knytte kostnader og inntekter til ønsket kampanje ved manuelle posteringer.

Ressurs(selger):

• Avdeling:  Knytte kostnader og inntekter til ønsket avdeling ved fakturering for en selger.
  • Kampanje:  Knytte kostnader og inntekter til ønsket kampanje ved fakturering for en selger.

Profil:

• Avdeling:  Knytte kostnader og inntekter til ønsket avdeling for alt som skjer for en profil.