Oppsett - Dimensjoner ved salg

Endret Fri, 02 Jun 2023 ved 02:57 PM

De dimensjonene som opprettes blir tilgjengelig som felter i ordreblokk og på varelinjene.
Scroll lengst ut til høyre så ser du feltene på varelinjene.  Hvis ulike varer skal knyttes til forskjellige dimensjoner kan dette legges inn på varelinje nivå.

Hvis alt som inngår i en blokk på ordren skal knyttes til samme dimensjon kan dette velges på Blokk-nivå.  Klikk da på (Rediger blokk) fra ordren og du får opp vinduet for Blokk info.  Fyll inn verdiene og lagre.

Et individ knyttes til en ordre under Blokk.  Prosjektnr for individ legges automatisk inn under dimensjoner for blokka.  Dimensjonen Avdeling følger med over fra kunden hvis den er fylt ut.  Evt andre dimensjoner som skal knyttes til salget kan legges til manuelt.

Dimensjonsverdiene som legges inn her returneres automatisk til hver enkelt varelinje for blokka.  Disse kan overstyres før fakturering hvis ønskelig.

Hvis det er varer som skal ha forskjellige dimensjonsverdier må disse legges inn i egne blokker med tilhørende referanser.

For den bokførte fakturaen blir dimensjonen lagt til for de aktuelle posteringene.
I utg.pkt står alle konti i kontoplanen med Tillater dimensjoner.  Hvis det er enkelte konti som skal Ignorere dimensjon må dette velges for den enkelte konto.  Det er derfor viktig at dette sjekkes grundig for kontonr relatert til salg eksternt og internt, varekost og lager både for kapitalvarer, deler, arbeidstimer.

Se kontoplan for mer info.