Timebestillingsskjema m/landingsside

Endret Mon, 25 Sep 2023 ved 02:13 PM

Om kundene skal ha mulighet til å gjøre timebestilling for verkstedavtaler som for eksempel EU-kontroll, service, reparasjoner eller overhalinger på nett, kan man opprette et timebestillingsskjema som er knyttet til en artikkel på nettsiden.

Her tar vi for oss de ulike stegene for å opprette dette.

Opprette oppgavemal

Først må det opprettes en oppgavemal som skal være gjeldende for å ta imot forespørsler fra web. For å lage en ny oppgavemal, går man til oppgavesøk og trykker på plusstegnet. Der definerer man hva slags oppgavetype det skal være, hvilket produkt det gjelder for, og hvilken ressurs som skal motta disse henvendelsene. Når dette er fylt inn, klikker man på hamburgermenyen, og velger lagre som mal.

Opprette ordremal

Man kan knytte en ordremal med forhåndslagde blokker, varer etc. til skjemaet for timebestilling. For å lage en ny ordremal, går man til ordresøk og trykker på plusstegnet. Der definerer man hva slags ordrestatus og ordretype ordren skal ha, og legger til ønskede varer. Når malen er satt opp slik man ønsker, klikker man på hamburgermenyen, og velger lagre som mal.

Opprette skjema

Etter at oppgavemalen er klar, må skjema for timebestillingsskjemaet opprettes. I toppen av skjemaet gir du det en kode og beskrivelse, og knytter oppgave- og ordremaler som skal benyttes i forbindelse med innsendelse av skjema. I tillegg fyller man inn en artikkel-lenke for det som skal vises etter at skjemaet er innsendt. Dette må også opprettes om det ikke er opprettet fra før. Dette er en enkel artikkel som forteller at henvendelsen er mottatt. Klikk deretter lagre.

Videre må skjemalinjer fylles ut. Skjemalinjene kan som et eksempel se slik ut:

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Når linjene er fylt ut likt som på bildet over, ser det slik ut på web:

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Opprette artikkel og knytte til skjemaet

Etter at skjemaet er opprettet, trenger man en artikkel man knytter dette til. Den kan gjerne inneholde et bannerbilde og informasjonstekst.

Gå inn på artikkelsøk (ligger i hovedmenyen under webshop). Trykk deretter på plusstegnet til høyre.

I artikkelen fyller man inn hvem den skal være publisert for, en beskrivelse, hvor den skal plasseres på nettsiden ved å velge i seksjon, tittel og informasjonstekst. I tillegg kan man legge inn et bilde i filutforskeren som skal være web-aktivt og huket av for at den skal vises i topp.

I fanen skjema på artikkelen legger man til det skjemaet man nylig har opprettet.

Da vil det på web se eksempelvis slik ut:

(Klikk på bildet for å gjøre det større)